Cum abordezi un proiect de webdesign sau promovare in online
iunie 10, 2021
WebCreators2021 – Gary V.
iunie 17, 2021

Cum te afisezi mai bine pe Google Maps, cu profilul de companie?

Când ne gândim la SEO, de multe ori avem în vedere activități ce țin de poziționarea cuvintelor cheie în pagina de rezultate a motorului de căutare sau campanii de content marketing, backlinks, advertoriale. Din fericire, sfera de optimizare se extinde de ani buni și în alte zone: cea de video (Youtube SEO), vocal search (la început încă, ce-i drept), Discovery, App Store și Local Search.

Pentru local search, un tool esențial este profilul de Google My Business. În acest scurt articol, oferim câteva trucuri despre cum să te afișezi cu profilul de Google Maps mai bine în poziționări.

1. Încearcă să completezi toate câmpurile și secțiunile din profil. În primul rând, arăți vizitatorilor că îți pasă de ei suficient cât să le oferi informații utile și complete. Apoi, dai semnale algoritmului Google că are de-a face cu un profil optimizat (cuvinte cheie în descriere, postări relevante și frecvente etc.).

2. Descriere companie - Nu trebuie să fie o formalitate. Cele 750 de caractere sunt suficiente pentru a prezenta serviciile sau produsele pe care firma ta le are de oferit, precum și câteva info despre afacerea ta, valori, misiune.

3. Imagini - Încarcă imagini relevante pentru produsele și serviciile tale. GMB este ca un orice alt profil de social media: ai nevoie de vizual ca să atragi atenția.

4. Dacă ai profil de Google My Business pentru magazin online, preia toate categoriile de produse și populează-le cu produse relevante. Contează enorm pentru a ranka, în timp (asociat evident și cu alte tipuri de acțiuni de SEO).



5. Creează postări frecvent.
- Postări contextuale sau oferte – toate sunt binevenite. Un profil activ arată un business la fel de activ, căutat și apreciat de clienți.


6. Activează și folosește mesageria. Google îți oferă mai nou posibilitatea să comunici direct prin GMB cu potențiali clienți.
Interacțiunea directă și imediată e mereu de preferat, pentru a genera un lead. Atenție însă: dacă nu răspunzi și ignori mesajele scrise, Google îți dezactiveaza după o perioada mesageria.
O poți însă reactiva.

7. Pune întrebări (de pe profilul firmei) și răspunde la ele, pentru a oferi un listing tip FAQ utilizatorilor interesați.
Evident că trebuie să răspunzi și la întrebările adresate de ceilalți, dar de ce să nu folosești funcționalitatea pentru a crea o lista de întrebări frecvente, utile pentru vizitatori (și bine văzută de Google)?

8. Reviews.
- Solicită reviews (poți utilize linkul generat din profil) și stimulează-le pe cele pozitive.
Prin apreciere, răspuns, poți atrage și alte aprecieri – și Google le va afișa ca fiind relevante, chiar dacă nu sunt neapărat cele mai recente.

Te invitam la o discutie

Cere oferta pentru proiectul tau sau solicita o intalnire online sau directa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.