Ce este „Keyword Golden Ratio”?
iulie 2, 2021
Smart Display Google Ads
august 17, 2021

Cum si de ce sa integrezi FAQ in pagina de produs/servicii.

Utilizarea schema.org pentru beneficii SEO  (dincolo de best practice pentru interactiunea cu motoarele de cautare) nu mai este demult un subiect fresh dar, ca orice concept care si-a demonstrate validitatea de ceva vreme, isi gaseste constant aplicabilitatea in solutii concrete

1. Ce inseamna Schema.org?

 

Logica din spatele intregului concept este simpla: Schema.org utilizeaza o colectie de termeni  ce pot fi folositi de catre webmasteri pentru a marca paginile HTML intr-un mod care poate fi “inteles” de catre motoarele de cautare.

2. Cum functioneaza si de ce trebuie utilizata:

 

Concret: un <h2> Barracuda </h2>  poate face referire la un peste rapitor sau la o masina clasica Americana. Pentru motorul de cautare trebuie sa fie cat mai clar ce gaseste in pagina web cu care interactioneaza, pentru a genera in continuare rezultate relevante pentru utilizator.

Prin folosirea unui lexicon agreat universal de la Schema.org, impreuna cu formate Microdata, RDFa si JSON-LD, se adauga informatii suplimentarea unor elemente oarecum “obscure”, pentru a fi differentiate si identificate corespunzator.

Nu intram in detalii despre intregul ecosistem si aplicabilitatatile sale ci ne focusam asupra marcarii FAQ cu structured data, din perspectiva influentei acestui demers in optimizare.

3. De ce FAQ?

 

Nu facem referire la clasicele pagini de intrebari frecvente, ci la adaugarea FAQ schema in paginile de produse/ servicii.

Rolul este sa genereze o indexare din partea motorului de cautare, pe un topic relevant, pe cuvinte cheie relevante si pentru utilizatori. In mod natural, utilizatorii vor da clic pe rezultatele generate (raspunsurile la intrebarile din cautare). Si daca vor dori sa afle mai multe – vor fi directionati in pagina web unde regasim acel FAQ.

Evident, utilizatorii se pot multumi “doar” cu raspunsul la intrebari afisat si nu duc mai departe cautarea (clic pe link – > site). Si in acest caz, expunerea si traficul nu pot fi decat benefice. Google testeaza oricum o metoda prin care sa evalueze cautarile “passive” (acele cautari fara clic, cand utilizatorul gaseste raspunsul la intrebarea/ subiectul de interes doar prin parcurgerea vizuala a paginii de rezultate nr. 1, fara a da clic pe vreun link afisat). Acest lucru ne spune ca Google este perfect constient de valoarea unor astfel de indexari si in mod clar un site care rankeaza pe FAQ este mai bine vazut.

Ce se intampla dupa indexare: adauga un rezultat in SERP sub forma de mai jos:

4. Cum marcam FAQ cu date structurate?

Pentru a va asigura ca marcarea a fost facuta corespunzator, va recomandam sa luati legatura cu un developer sau webmaster. Ca punct de plecare:
a. Informatii despre FAQ in Schema:  https://schema.org/FAQPage
b. Exemplu de adaugare structured data (JSON-LD, Microdata): https://developers.google.com/search/docs/data-types/faqpage

Ai un proiect nou sau doresti sa aduci niste schimbari in ecosistemul digital al companiei tale? Spune-ne in cateva cuvinte despre ce e vorba si vom incerca sa te ajutam: https://xprimia.eu/contact/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.