Smart Display Google Ads
Ce faci dacă vrei să beneficiezi de expunere dar scopul final e (evident) vânzarea, vrei să ai și control pe costuri și transparență? Și în plus, vrei să nu ai prea mari bătăi de cap cu targetare, licitare pe buget etc?
Faci campanie de Smart Display cu obiectiv vânzări, și strategie de bidding target CPA.
Mai jos, îți prezentăm câteva tips & sugestii utile fie că ești la început sau ai deja ceva experiență cu campanii similare.
1. Obiectiv și tip campanie
Poți alege ca obiectiv “Sales” ca tip de campanie “Smart Display”.
2. Buget
Îți stabilești bugetul zilnic în funcție de obiectivele de performanță și posibilități.
Atenție: Google recomandă pentru performanțe optime ca bugetul zilnic să fie de x10 mai mare decât target CPA.
3. Strategie licitare
a. Dacă ai focus pe conversie.
CPA = cost per action (costul pe care ai dori să îl ai pentru o acțiune de conversie stabilită).
În campanie de tip Smart, dacă îi setezi un target CPA, sistemul încearcă să se încadreze în această medie. Practic, îi spui că vrei să dai maxim X lei pentru o conversie.
Contra:
-trebuie investită muncă, să faci campanii/ grupuri de anunțuri dedicate (presupunând că nu ai 3-4 tipuri de produse unde matematica este simplă). Trebuie să estimezi ce CPA este ideal pentru fiecare categorie produs, în cazul în care produsele sunt f. variate.
De exemplu, dacă ai un produs care se vinde cu 500 lei și ai marja generoasă, un target CPA de 20 lei este absolut decent. Dacă în schimb ai un produs care se vinde cu 45 lei, poate trebuie revizuită strategia de licitare.
– transparență (dacă lucrezi cu o agenție, trebuie să știe care e un CPA confortabil, pot face estimare privind adaos comercial, venit vs. profit – poate cântări în negociere referitor la performanțe).
Pro:
– te folosești de sistem să facă licitația, mizezi pe inteligență artificială
– transparență (ai trasabilitate, mai clar raportul vizualizări/ clickuri/ conversii).
b. Dacă ai focus pe valoarea conversiei
ROAS = return on average spend. În procent – dacă la fiecare 20 lei vrei să vinzi de 1000, ai ROAS de 5000 %
Formula: conversion value ÷ ad spend x 100% = target ROAS
Ca să folosești ROAS, trebuie să ai minim 15 conversii în campania XYZ în ultimele 30 zile. Putem încerca schimbarea după o perioadă, a strategiei de bidding din target CPA în ROAS.
4. Conversii pentru raportare
Recomandăm să alegi doar conversiile care constituie tranzacții (o vânzare în site). Nu și alte tipuri de evenimente pe care poți să le urmărești drept conversii, în alte campanii (ex. apeluri din extensii de call, dacă asta urmărești).
5. Audiență
Trebuie să ai în vedere că Smart Display nu suportă Audience sau user list targeting.
6. Remarketing
Campaniile de Smart Display includ și remarketing. Dacă incluzi și feed, poți include și Dynamic Remarketing.
7. Targeting
Chiar dacă nu te poți juca cu Audience, poți umbla la placements, locații și demographics.
a. Poți exclude de exemplu ca destinații de plasare acele siteuri care au calificativul “not yet rated”. De ce? Pentru că multe dintre ele sunt siteuri noi (fără trafic, expunere).
b. Poți lasă zone de plasare și în “below the fold”. Nu doar zona din “above the fold” este importantă, din contră: sunt siteuri unde “the action” se întâmplă după ce userul scrolleaza puțin.
8. Responsive Display Ad
Dacă vrei să derulezi o campanie de custom display, include totuși și Responsive Display Ad. În mod clar Google recomandă acest lucru pentru un scoring mai bun al anunțului. Și chiar aduce rezultate mai bune, overall.
9. Performanță asseturi și optimizare
a. Asset-urile rankeaza în raport cu alte asseturi din grupul de anunțuri. Deci, este foarte posibil ca în cazul în care elimini niște asseturi cu performanțe low, cele care erau high să devină low odată ce noile asseturi adăugate, ce performează excelent.
b. Optimizarea pentru conversii poate dura până la 2 săptămâni.
În general, recomandarea Google este să aștepți 40 conversii apoi începi să modifici în assets, headlines, etc.