GDPR 2023
august 10, 2023

Cât durează să ajungi pe prima pagină din Google? Cât costă SEO? Avem și garanții că vom atinge poziționările dorite?

 

Pentru transparență și pentru că vrem ca toți clienții să aibă un orizont corect de așteptări, dăm câteva răspunsuri foarte, foarte simplificate și (oarecum) general valabile:
  1. Dacă nu ai nișă f competitivă, un site bine făcut din start are deja avans considerabil (bine făcut = content relevant structurat cum trebuie în pagină și în site, meta corecte, SEO tehnic, topicuri abordate extins cu nr de cuvinte suficient și keywords relevante și tot așa) și faci indexarea corect – > după prima lună vezi trafic crescut de la 20% – 50%.

     

  2.  Dacă ai buget de PBN decent plus niște linkuri puternice și nu ai nișa competitivă și ești mulțumit și cu key phrases sau longtail: +  2-3 luni și ai crescut frumos.
  3. Dacă ai nișa ceva mai grea dar ai pct. 1 de mai sus rezolvat + ai specialist SEO bun + ai alocat buget să revii în On page să ajustezi de câte ori e cazul (inclusiv modificări în site, pagini noi, module noi dacă e cazul) + faci link building cu situri terță parte cu autoritate: + 4-6 luni ești deja bine.

 

*Reamintesc, G.B.Shaw a spus că “Toate generalizările sunt o prostie, inclusiv asta” 🙂 Deci luăm tot ce am scris mai sus mai ca repere în niciun caz ca reguli scrise în piatră. 

Ca și multe alte demersuri în marketingul digital, SEO este un proces și trebuie să ai încredere în proces, să îi dai timp + resurse ca să genereze rezultatele cele mai bune.

 

Ce NU e SEO:

– Nu e un program, o aplicație, o platformă unde punem niște bife —> e un set de tactici bazate pe experiență, best practices, trial and error și cu informații analitice generate & validate de instrumente specifice.
– Nu este o rețetă fixa, identică, pentru orice tip de site al oricărei afaceri.

Ce este și poate fi SEO dacă e bine făcut, în ordine aleatorie:

  1. PR online
Adică “reputation management”. Te ajută să ai control pe imaginea ta în online, să te asiguri că transpare ce trebuie.
Bonus tip: includem în asta mai mereu și partea de Social Media. De ce: odată pentru că are sens pentru demersul general (trebuie să dai bine peste tot, în online) și apoi pentru că sunt platforme care sunt indexate de Google și poți căștiga poziționări (ex. LinkedIn, Flickr, YouTube – mai deloc X fost Twitter).
2. Generare de leaduri
Da, chiar dacă nu sunt campanii plătite. 
Cum facem asta: optimizăm paginile de conversie (printre altele) și în funcție de “user intent”. Chiar dacă ai un site cu mai multe servicii sau produse, ne focusam pe acel x keyword pentru care așteptăm trafic. Apoi, odată ajuns utilizatorul pe site- procesul de captură de lead e același ca și în cazul unei campanii plătite.
3. Awareness 
Aici merită menționat un model mai tradițional de “comunicate de presă”, content marketing mai generalist. Scopul nu e în acest demers să duci audiența către un anume funnel ci să ai expunere cât de mult poți.
4. Branding coerent
Similar cu mențiunea de la pct. 1 – cam tot ce facem este parte dintr-o serie de acțiuni startegice. Dobândești în timp o “amprentă digitală” unitară, și asta atrage în timp multe beneficii: credibilitate de brand, vizibilitate față de concurență, poziționare în alegerea “top of mind” prin prezență permanentă. 
5. Trafic share acaparat de la concurență
Ai “dreptul tău”, similar ca și la Google Ads, la o felie din plăcintă de SERP (search engine results page). Daca nu iți iei tu felia, o ia altcineva. 
6. Îmbunătățirea ratei de conversie
 Prin targetarea cuvintelor cheie relevante și îmbunătățirea experienței utilizatorului pe site, SEO poate ajuta la transformarea vizitatorilor în clienți, crescând astfel rata de conversie.
7. Costuri de marketing reduse
 Odată ce site-ul tău obține o pozitionare puternică, nu este necesar să plătești pentru fiecare click așa cum faci în campaniile de publicitate plătită, ceea ce reduce costurile generale de marketing.
8. Acces la date și metrici
SEO oferă acces la date valoroase, cum ar fi termenii de căutare folosiți de vizitatori pentru a ajunge pe site-ul tău, care pot fi folosiți pentru a rafina strategii de marketing și de produs.
9. Creșterea accesului la noi piețe
 Odată ce site-ul este optimizat și începe să atragă trafic de calitate, poți explora oportunități în piețe noi. SEO poate fi un prim pas în internaționalizarea afacerii, deschizând uși către publicuri globale care altfel ar fi fost greu de accesat.

Dacă vrei să programezi o discuție cu cineva echipa Xprimia – nu te feri de email, telefon sau Whatsapp 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.